fbpx

Dozvoli nam da brinemo o tvojoj koži

Prepusti se timu iskusnih dermatologa koji primenjuju najsavremenije metode lečenja

Da li ste znali da dermatolozi dijagnostikuju i tretiraju više od 3000 različitih bolesti? Dermatologija je grana medicine koja se bavi lečenjem promena na koži, kosi i noktima. Ove promene se mogu javiti u svim starosnim dobima, od prvih dana života do duboke starosti. Naš tim posvećenih eksperata ima bogato iskustvo u lečenju široke lepeze dermatoloških oboljenja kod osoba svih uzrasta i najkompleksnijih dijagnoza.

O koži

Koža je naš najveći organ u telu i pokriva u proseku površinu od 1,8 kvadratnih metara kod prosečne odrasle osobe. Ona ima višestruku ulogu: štiti telo od spoljnih uticaja, sprečava gubitak vode, kontroliše temperaturu tela i štiti nas od bakterija. Pored toga, koža često ukazuje na celokupno stanje organizma, zbog čega se promene na njoj ne smeju zanemarivati.

Usluge

Dermatolozi ordinacije Viságe su iskusni u lečenju velikog broja dermatoloških problema. Neke od naših usluga su:

  • Lečenje akni
  • Lečenje ožiljaka
  • Lečenje hiperpigmentacije
  • Pregled mladeža (dermoskopija)
  • Lečenje ekcema
  • Alopecija
  • Uklanjanje virusnih bradavica

Lečenje akni

Akne su jedno od najčešćih oboljenja kože, koje pogadjaju osobe različitih uzrasta. Iako je ustaljeno mišljenje da akne prolaze same, to najčešće nije slučaj. Lečenje akni može biti dugotrajno, stresno i neizvesno, zbog čega se savetuje obraćanje dermatologu.

Budući da postoje različite vrste akni, kao i različiti uzroci akni, dermatolog će ih precizno dijagnostikovati na pregledu i prepisati odgovarajuću terapiju. Moderna medicina nam omogućava široku lepezu tretmana za lečenje akni, uključujući lokalne tretmane, lasere, hemijske i laserske pilinge, oralnu terapiju i drugo.

Lečenje ožiljaka od akni

Ukoliko se akne blagovremeno ne leče adekvatnom terapijom, na njihovom mestu može ostati ožiljci. Ožiljci od akni mogu biti različite vrste, dubina i oblika i predstavljaju pravi izazov za pacijente. 

Lokalni tretmani ožiljaka (primenom krema, gelova i slično) retko daju zadovoljavajuće rezultate. Naša ordinacija primenjuje najsavremenije lasere i druge aparate u lečenju akni.  

Lečenje hiperpigmentacije

Hiperpigmentacija je promena na koži koja nastaje usled prekomernog stvaranja melanina i manifestuje se u vidu fleka, pega, posinflamatorne pigmentacije i drugo. U ordinaciji Viságe, hiperpigmentaciju uspešno lečimo najsavremenijim laserskim tretmanima.

Pregled mladeža - dermoskopija

Preventivni pregled mladeža (dermoskopija) je jedna od najboljih dugoročnih investicija u zdravlje i dugovečnost. Naime, dermoskopija igra ključnu ulogu u ranom otkrivanju melanoma i drugih tumora kože, zbog čega se preporučuje preventivni godišnji pregled, čak i kod osoba kojima ranije nije dijagnostikovana bilo kakva promena. 

Dermoskopija predstavlja neinvazivnu dijagnostičku metodu kojom se pregledaju mladeži i druge pigmentne promene. Za pregled je potrebno izdvojiti do 45 minuta. 

Naša ordinacija prati i implementira savremene metode lečenja u dermatologiji, kako bi svojim pacijentima pružila najviše standarde medicinskih usluga.

Kako se pripremiti dermatološki pregled?

Dermatološki pregled ne zahteva nikakvu posebnu pripremu.

Naš savet je da ukoliko dolazite na pregled dermatologa u vezi sa negom lica ili tela, fotografišete ili ponesete proizvode koji su deo vaše trenutne rutine, kako bi lekar sagledao tvoju trenutnu negu i dao stručne savete u pogledu izbora proizvoda koji će odgovarati tvom tipu i stanju kože.

Šta da očekujete na dermatološkom pregledu?

Pregled dermatologa se sastoji od pregleda kože i sluzokože celog tela, kose i noktiju. Observacija ovih delova tela se vrši golim okom dermatologa ili pomoću instrumenta poput dermoskopa. Procedura je potpuno je bezbolna i za nju je potrebno izdvojiti do 45 minuta.

Dermatološki pregled se sastoji iz 4 koraka:

  • Korak 1: Anamneza – informisanje o postojećim tegobama i stanju, kao i uzimanje podataka o ranijim kožnim oboljenjima, terapiji i alergijama i porodičnoj anamnezi, odnosno oboljenju srodnika.
  • Korak 2: Dermatološki pregled – golim okom ili pomoću instrumenata
  • Korak 3: Davanje stručnog mišljenja i prepisivanje terapije

Pored toga, dermatolog može savetovati i dodatne procedure, poput biopsije, radiotalasno uklanjanje bradavica, laserske tretmane za hiperpigmentaciju, lečenje ožiljaka i drugo.

Zašto odabrati ordinaciju Viságe?

Dermatologija je grana medicine koja se jako brzo razvija i u kojoj se redovno pojavljuju nova tehnološka dostignuća. Ove inovacije nam omogućavaju brže i efikasnije lečenje, kao i širu lepezu tretmana, nego što je to bilo ranije. Naša ordinacija prati i implementira savremene metode lečenja u dermatologiji, kako bi svojim pacijentima pružila najviše standarde medicinskih usluga.

Naš tim dermatologa iza sebe ima bogato iskustvo u lečenju različitih dermatoloških stanja i to kod pacijenata svih uzrasta. Dermatološki protokoli u ordinaciji Viságe se kontinuirano unapredjuju kako bi smo pružili najsavremeniju terapiju svakom pacijentu, a ordinacija je opremljena najsavremenijim laserima za lečenje brojnih dermatoloških problema.

Utisci pacijenata

uklanjanje fleka dermatolog novi sad iskustva
uklanjanje hiperpigmentacije iskustva pacijenata
iskustva pacijenata novi sad dermatolog
dermatolog novi sad iskustva

Zakaži dermatološki pregled

Kontaktiraj nas putem WhatsApp-a klikom na link ispod ili pozovi 066/831-31-32 za zakazivanje termina i sva pitanja u vezi pregleda, dermatologa i dostupnih metoda lečenja

Ordinacija Viságe pruža zdravstvene usluge iz oblasti estetske medicine, anti-aginga i dermatologije.

Kontakt

Adresa: Trg Mladenaca 6 | Novi Sad

Telefon: 066/831-31-32

Radno vreme: Pon-Sub, 10-20h