fbpx

Morpheus 8

Upoznaj Morpheus 8: Najmoćniji aparat za nehirurški lifting i dubinsku transformaciju kože u svetu

Uzrast

25-60 godina

Broj tretmana

1-3

Trajanje procedure

Do 45 minuta

Tehnika

Radiofrekvencija + microneedling

Trajanje rezultata

Individualno

Morpheus 8 – čudo od aparata koje je nakon prestižnih svetskih klinika u kojima je izazvao opštu histeriju kod poznatih ličnosti, došao i u Novi Sad, u ordinaciju Viságe.

Kako deluje Morpheus 8?

Morpheus 8 je revolucionarni aparat, jedinstven u svetu, koji putem radiofrekvencije i mikroiglica dopire i do najdubljh slojeva kože i masnog tkiva, čime potpuno transformiše kožu. Pored toga što je idealan za odlaganje hirurškog liftinga lica, ovaj aparat je u mogućnosti da eliminiše nepravinosti na koži koje su se do sada mogle biti efikasno uklonjene jedino putem hirurgije. 

Sonda se sastoji od 24 mikroiglica koje ciljano deluju na potkožno tkivo i masti, podmladjujući i regenerišući tretiranu regiju. Tretmani su prilagodjeni individualnim potrebama pacijenata, zahvaljujući mehanizmu prilagodjavanja iglica na dubinu i intenzitet radiofrekvencije koji su potrebni za rešavanje njegovih problema sa kožom.

Zašto je ovaj tretman neizostavan deo vrhunske anti-aging nege?

Radi se o vrlo moćnom uredjaju, koji je idealan u brojnim okolnostima:

 • preporučujemo ga pacijentima pre injektovanja filera, kako bi se smanjila potrebna količina filera i maksimizovali rezultati
 • ukoliko niste pristalica injekcionih procedura i izbegavate ubrizgavanje stranih supstanci
 • kada želite da odložite lifting lica i postignete nehirurški lifting efekat uz vraćanje redovnim aktivnostima nakon svega 1-2 dana
 • kada su imate ožiljke, strije, proširene pore i druge nepravinosti koje retko koja procedura može tako efikasno rešiti kao ovaj aparat
Pre Posle

Sve o Morpheus 8 tretmanu

Klikni na strelice ispod, kako bi našla odgovore na najčešće postavljana pitanja. Ne možeš naći odgovor na svoje pitanje? Piši nam na ordinacija@visagedermatology.rs i mi ćemo ubrzo odgovoriti.

Morpheus8 se primenjuje i za lice i za telo, a efikasno rešava sledeće probleme:

 • Podiže opao tonus lica
 • Eliminiše ožiljke od akni i druge ožiljke
 • Ublažava strije
 • Zateže vrat i opuštenu kožu tela
 • Redukuje masti u donjoj trećini lica
 • Redukuje bore i proširene pore 

Morpheus 8 je daleko moćniji od standardnih microneedling procedura. Za razliku od njih, ovaj tretman uključuje i radiofrekvenciju koja zagreva kožu. Na taj način, ovaj aparat prodire ne samo u sve slojeve kože, već dopire i do masnog tkiva, koje je može preoblikovati i prerasporediti.

Pored toga, iglice ovog aparata su daleko dublje od klasičnih mikroiglica. Tako, za lice možemo koristiti iglice i do 4mm dubine, a za telo čak 8mm.  Zbog toga su rezultati Morpheusom neuporedivo efikasniji i dugotrajniji.

Pre procedure temeljno se čisti lice i nanosi topikalna anestezija koja deluje 20-ak minuta. Nakon toga, sondom prelazimo preko lica, pri čemu mikroiglice prodiru u kožu i uz pomoć radiofrekvencije efikasno obnavljaju sve slojeve kože.

Tretman sondom traje oko 15 minuta. Posle tretmana prisutno je blago crvenilo koje se povlači u roku od 48h. Prvi rezultati se vide nakon 2-3 nedelje.

Nakon procedure neophodno je kloniti se sunčevih zraka, izbegavati solarijum, saunu, teretanu. Preporučuje se uzdržavanje od nanošenja pudera minimum 48h, kako bi se izbegla iritacija i infekcija tretirane regije.

Kada je reč o tretmanu lica, idealan ste kandidat za Morpheus 8 ukoliko imate:

 • Ožiljke od akni
 • Opao tonus lica, izgledate umorno
 • Prve znakove starenja
 • Proširene pore 

 

S druge strane, kombinacija radiofrekvencija i mikroiglica je idealna za Vaše telo ukoliko imate:

 • Strije
 • Opuštenu kožu
 • Ožiljke na telu Broj potrebnih tremana je individualan. U proseku je potrebno 1-3 tretmana, a rezultati se vide već dve do tri nedelje od prve intervencije.

Prve rezultate možemo uočiti već nakon 3-4 nedelje od prvog tretmana, kada počinje formiranje novog kolagena i elastina. Za pun efekat ove procedure, preporučuje se 3-4 tretmana, u razmaku od 4-6 nedelja. 

Ono što je specifično za ovu vrstu tretmana je da se stimulacija kolagena nastavlja i par meseci nakon procedure. Rezultati su najvidljiviji 3-6 meseci nakon prvog tretmana, ali efekti stimulacije kolagena uočljivi su i do godinu dana.

Za razliku od hijlaluronskih filera koji se razgradjuju u ljudskom telu, efekat Morpheus 8 procedure nestaje isključivo zbog prirodnog procesa starenja. Zbog toga se preporučuje održavanje rezultata na 1,5-2 godine.

Preporučen razmak izmedju procedura je 3-4 nedelje.

Posle tretmana prisutno je crvenilo koje se povlači nakon 24-48h.

Nakon procedure neophodno je kloniti se sunčevih zraka, izbegavati solarijum, saunu, teretanu. Preporučuje se uzdržavanje od nanošenja pudera minimum 48h, kako bi se izbegla iritacija i infekcija tretirane regije.

Morpheus 8  je multi-funkcionalan i koristi se i za lice i za telo. Primenjuje se u sledećim regijama:

 • Lice (eliminisanje bora, proširenih pora, nehirurški lifting lica, poboljšanje teksture kože)
 • Vrat i dekolte (zatezanje)
 • Stomak (uklanjanje strija i zatezanje)
 • Unutrašnja i spoljašnja strana butina
 • Regija iznad kolena (zatezanje)

Iako se radi o tretmanu mikroiglicama koje prodiru u kožu, mi u Viságe-u smo se posebno pobrinuli da tretman bude bezbolan.

Pored topikalne anestezije koju nanosimo pre tretmana, tokom tretmana koristimo i jedinstveni sistem hladjenja, zbog čega je tretman za pacijenata prijatniji nego na drugim mestima.

S obzirom na to da ovaj aparat stimuliše prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, opasnost od veštačkog izgleda ne postoji. Naprotiv, Moprheus 8 je idealan anti-aging tretman kada želite potpuno prirodne rezultate, jer nema injektovanja stranih supstanci, već podstičemo Vašu kožu na prirodno podmladjivanje.

Nakon tretmana prisutno je crvenilo i blagi otok koji su prolazni i nestaju u roku od 24 do 48h.

Kako bi se koža što pre oporavila nakon procedure, savetujemo da se pridržavate sledećih preporuka lekara:

 • Izbegavajte nanošenje šminke 1-2 dana
 • Izbegavajte saunu, teretanu izlaganje mestima sa puno prašine, kako bi se sprečila mogućnost iritacije
 • Obavezno nanosite zaštitni faktor u narednom periodu
 • Održavajte kožu hidriranom, nanošenjem adekvatne hidratantne kreme

Kontraindikacije su trudnoća, dojenje, autoimune bolesti, maligna oboljenja. 

Cena ovog tretmana dostupna je u našem cenovniku koji možete naći klikom na sledeći link. Kako biste dobili informacije o promocijama ovog tretmana, ali i drugih procedura iz ordinacije Viságe prijavite se za naš newsletter ovde.

Tretman možete zakazati pozivom na 066/831-31-32 ili slanjem upita putem forme na našem sajtu.

Ne propusti naše novine i akcije

Pretplati se na naš newsletter i prva budi obaveštena o ekskluzivnim akcijama i novinama

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prvi u Srbiji po broju obavljenih procedura Morpheus 8 aparatom!

Prema dostupnim podacima, ordinacija Viságe je prva u Srbiji po broju obavljenih procedura Morpheus 8 aparatom! Najbogatije iskustvo ovim uredjajem i više stotina zadovoljnih pacijenata su razlog da upravo Viságe bude Vaš izbor.

Ordinacija Viságe pruža zdravstvene usluge iz oblasti estetske medicine, anti-aginga i dermatologije.

Kontakt

Adresa: Trg Mladenaca 6 | Novi Sad

Telefon: 066/831-31-32

Radno vreme: Pon-Sub, 10-20h