fbpx

Botoks tretman

Pitaš se kako neko nema mimične bore, a opet nema “zaledjen” izgled? Odgovor je: odlično uradjen botoks!

Uzrast

20-70 godina

Broj tretmana

Jedan do dva

Trajanje procedure

30 minuta (procedura + konsultacije)

Tehnika

Injekciona

Trajanje rezultata

3-6 meseci

Tokom dana nesvesno napravimo veliki broj grimasa, najčešće u aktivirajući mišiće oko očiju i čela. Kontrakcijom mišića se usled grimase naprave privremena udubljenja (linije) na koži. Vremenom, usled učestalosti kontrakcija, ova udubljenja postaju sve prominentnija, te tako nastaju trajne bore.

Takve bore vrlo brzo i efikasno možemo eliminisati uz pomoć botulinskog toksina. 

Šta je botulinski toksin ("botoks")?

Botulinski toksin (ili botoks) je neuromodulator koji će sprečiti kontrakcije mišića u tretiranoj regiji, uglačati kožu i obrisati tragove starenja. Tretman je brz i bezbolan, jer se koristi ultra-tanka iglica, a nakon njega pacijent se odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima, uz poštovanje propisanih mera. 

U estetskoj medicini botoks predstavlja jedan od najpopularnijih anti-aging tretmana i na samom je vrhu liste popularnosti duže od 20 godina. Sam naziv “Botox” je naziv brenda u vlasništvu kompanije Allergan, ali na tržištu postoje i drugi brendovi botulinskog toksina namenjenih estetskim i drugim medicinskim procedurama.

botoks novi sad

Sve o botulinskom toksinu

Klikni na strelice ispod, kako bi našla odgovore na najčešće postavljana pitanja. Ne možeš naći odgovor na svoje pitanje? Piši nam na ordinacija@visagedermatology.rs i mi ćemo ubrzo odgovoriti.

Kao što i sam naziv sugeriše, botulinski toksin predstavlja vrstu toksina. Medjutim, u estetskoj medicini se koristi u izuzetno razblaženoj formi, a dejstvo je predvidljivo i lokalizovano. Botulinski toksin (botoks) deluje tako što umiruje kontrakcije mišića i na taj način briše postojeće bore, a sprečava i pojavu novih. Malo je poznato da se kod osoba sa izraženom mimikom botoks može koristiti i preventivno, u ranijim godinama, kako bi se sprečio nastanak dubljih bora.

Rezultati tretmana botoksom se uočavaju kroz 2 nedelje.

Primena botoksa je uobičajena u gornjoj trećini lica, za sledeće regije: čelo, glabela (predeo izmedju obrva), bore smejalice (bore u uglovima očiju). Medjutim, u estetskoj medicini poznata je primena botoksa i za “nekonvencionalne” regije, poput maseteričnog mišića i druge. 

Trajanje botoksa je individualno, od 3-6 meseci. Efekti ne nestaju odjednom, već postepeno. Kada budete primetili da se Vaša uobičajena mimika u predelu gornje trećine lica, znaćete da dejstvo botoksa postepeno prestaje.

 

Pre procedure nanosi se topikalna anestezija, koja će učiniti tretman što prijatnijim. Zatim se botoks injektuje izuzetno tankom iglicom u željenu regiju. Tretman traje svega 15-ak minuta, nakon čega se možete vratiti dnevnim aktivnostima.Nakon injektovanja botoksa, potrebno je pridržavati se sledećih mera:

  • Zabranjeno je ležanje minimum 4h nakon procedure
  • Spavati sa podignutim uzglavljem
  • Izbegavati sunčanje, solarijum, trening
  • Izbegavati alkohol
  • Ne pritiskati tretiranu regiju

Kada botoks injektuje lekar i koristi registrovani preparat, ovaj tretman je jedan od najbezbednijih u estetskoj medicini.

Cena ovog, ali i drugih tretmana može se naći u našem cenovniku, na ovom linku.

Ne propusti naše novine i akcije

Pretplati se na naš newsletter i prva budi obaveštena o ekskluzivnim akcijama i novinama

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Želiš da promeniš nešto na sebi?

Zakaži konsultacije sa stručnjacima iz Viságe tima i saznaj kojim ćeš procedurama najefikasnije postići željene rezultate.

Ordinacija Viságe pruža zdravstvene usluge iz oblasti estetske medicine, anti-aginga i dermatologije.

Kontakt

Adresa: Trg Mladenaca 6 | Novi Sad

Telefon: 066/831-31-32

Radno vreme: Pon-Sub, 10-20h