fbpx

Fotona Laser

Fotona laser je jedan od lidera kada su u pitanju laserski tretmani lica za podmladjivanje i piling kože. 

Uzrast

35-60 godina

Broj tretmana

2-3

Trajanje procedure

Do 45 minuta

Tehnika

Laser

Trajanje rezultata

Individualno

Kada su u pitanju aparati za anti-aging, naše višegodišnje iskustvo u radu je pokazalo da malo koji on njih daje rezultate kao Fotona laser. Zbog toga smo ga i uvrstili u našu “anti-aging artiljeriju” u Visage-u, a ukoliko želite podmladjen izgled i jedrinu, trebalo bi da postane i neizostavan deo Vaše anti-age nege.

Kako radi Fotona laser?

Fotona laser je specifičan po tome što u sebi sadrži dve vrste laserskih zraka erbijumski (Er:Yag) i neodimijumski (Nd:Yag), te na ovaj način istovremeno deluje na sve nivoe kože. Zahvaljujući istovremenoj stimulaciji sinteze kolagena na površnim, srednjim i dubljim slojevima kože, postiže se njeno podmladjivanje, ublažavanje bora, podizanje tonusa, isticanje kontura lica, elastičnost i sjaj kože.

Koji se laserski tretmani lica izvode uz pomoć Fotona lasera?

Jedinstvena tehnologija ovog aparata omogućava njegovu višestruku primenu, zavisno od stanja kože pacijenta. Tako, Fotona laser se može koristiti za izvodjenje sledećih procedura:

 • Laserski piling lica
 • Fotona 4D nehirurški lifting

Šta je laserski tretman Fotona 4D?

4D laserski lifting lica je najpoznatija procedura koja se izvodi primenom Fotona lasera. Ovaj laserski tretman za podmladjivanje koristi obe vrste laserskih zraka erbijumski (Er:Yag) i neodimijumski (Nd:Yag). Kombinacijom oba zraka podižemo tonus lica, naglašavamo konture, eliminišemo bore i poboljšavamo kvalitet kože.

Fotona 4D tretman se izvodi u 4 koraka:

 • Prvi korak: Intraoralno stimulisanje kolagena. U ovom koraku laser deluje kroz sluzokožu usne duplje na obraze, konture i nazolabijalne bore;
 • Drugi korak: Nd:Yag laser putem svog neablativnog frakcionog mehanizma zagreva epidermis i dermis, stimulišući proizvodnju kolagena i elastina;
 • Treći korak: Nd:Yag pulsni mehanizam lasera ciljano deluje na dublje slojeve kože, čime se stimuliše, pored kolagena i elastina, proizvodnja faktora rasta.
 • Četvrti korak: Laserski piling, bez zagrevanja kože (tzv. “hladna ablacija”), čime se vrši uklanjanje površinskih slojeva kože uz pomoć lasera. Na ovaj način, postižemo ujednačenu teksturu kože i blistav ten.

Fotona laser: Procedura, cena, mere nakon tretmana

Klikni na strelice ispod, kako bi našla odgovore na najčešće postavljana pitanja. Ne možeš naći odgovor na svoje pitanje? Pišiti nam na ordinacija@visagedermatology.rs i mi ćemo ubrzo odgovoriti.

Fotona laser rešava niz problema sa kožom, kao što su:

 • bore
 • opao tonus
 • opuštene konture lica

Ovaj aparat preporučuje se osobama od 40. godine, ali ga je moguće primeniti i ranije iz preventivnih razloga.

Fotona laserom se tretiraju sledeće regije:

 • lice;
 • vrat;
 • dekolte.

Tretman je potpuno bezbolan, a pacijenti se osećaju prijatno i relaksirano tokom čitave procedure i to bez upotrebe anestezije. Moguće je samo osetiti prolazno blago peckanje dok je aparat u upotrebi. Procedura traje oko 45 minuta.

U proseku se preporučuje 2-3 tretmana godišnje, a efekti se vide već nakon prvog tretmana. Tretman se može raditi i leti, izuzev pilinga.

Nakon tretmana Fotona laserom prisutno je crvenilo koje se povlači nakon par sati. Procedura oporavka uključuje redovnu primenu krema za reepitelizaciju, koje će ubrzati zalečenje kože, uz obavezan zaštitni faktor 30-50.

Kontraindikacije su trudnoća, dojenje, autoimune bolesti, maligna oboljenja. 

Ne propusti naše novine i akcije

Pretplati se na naš newsletter i prva budi obaveštena o ekskluzivnim akcijama i novinama

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Želiš da promeniš nešto na sebi?

Zakaži konsultacije sa stručnjacima iz Viságe tima i saznaj kojim ćeš procedurama najefikasnije postići željene rezultate.

Ordinacija Viságe pruža zdravstvene usluge iz oblasti estetske medicine, anti-aginga i dermatologije.

Kontakt

Adresa: Trg Mladenaca 6 | Novi Sad

Telefon: 066/831-31-32

Radno vreme: Pon-Sub, 10-20h