fbpx

Full-Face pristup – MD Kodovi

Upoznajte full-face pristup – najsavremeniju anti-aging tehniku za prirodne rezultate

Uzrast

20-70 godina

Broj tretmana

Individualno

Trajanje procedure

45 minuta (procedura + konsultacije)

Tehnika

Injekciona

Trajanje rezultata

9 meseci do 2 godine

Pitate se zašto neko izgleda izveštačeno sa filerima, a neko sveže, podmladjeno, kao da nikakvu proceduru nije radio (a jeste)? – Odgovor je u načinu na koji se injektuju hijaluronski fileri.

Koji pristupi injektovanju filera postoje?

Postoje dva glavna pristupa kod injektovanja hijaluronskih filera. Prvi pristup je popunjavanje “boru po boru,” kada pacijent saopšti da mu neka nepravilnost smeta, a lekar injektuje filer u željenu regiju, bez sagledavanja lica kao celine. 

Drugi pristup je “full face” pristup, kada lekar sagledava lice kao celinu i u skladu sa tim donosi odluku gde bi trebalo injektovati filer radi postizanja željenih rezultata. Zbog toga što su sve tačke na licu povezane, lekar često neće popuniti baš tu “kritičnu” boru koja pacijentu smeta, već drugu tačku na licu, koja će problematičnu boru eliminisati. Upravo ovaj prvi način dovodi do izveštačenog izgleda, ogromnih jagodica, velikim usnama koje deluju kao da ne pripadaju licu pacijenta.

Zašto full-face pristup?

Savremena estetska medicina napustila je princip popunjavanja “boru po boru.” Umesto toga, pri donošenju odluke o regijama koje ćemo tretirati hijaluronskim filerom, lice sagledavamo kao celinu i starenje posmatramo kroz nekoliko nivoa: na nivou kostiju, mišića, masti, ligamenata i kože. Budući da je starenje kompleksan proces, pokazalo se da tretiranje pojedinačnih bora koje nam smetaju na prvi pogled, ne dovodi do željenih rezultata, jer se ne tretira uzrok, već posledica. Full face pristupom se fokusiramo upravo na uzrok i pomažemo pacijentu da “vrati biološki sat unazad” a rezultati su prirodni i predvidljivi.

Full-face pristup: Prednosti, Rezultati, Cena

Kliknite na strelice ispod, kako biste našli odgovore na najčešće postavljana pitanja. Ne možete naći odgovor na svoje pitanje? Pišite nam na ordinacija@visagedermatology.rs i mi ćemo ubrzo odgovoriti.

Full-face pristup nam omogućava da postignemo baš one ciljeve koje ste Vi zamislili! Uz ovakav način injektovanja filera moguće je postići sledeće rezultate:

  1. Ulepšavanje (“Beautification”) – kada želite atraktivniji, ženstveniji/muževniji izlged
  2. Podmladjivanje (“Rejuvenation”) – ukoliko sanjate da obrišete godine sa svog lica, a da zadržite prirodan izgled
  3. Remodeliranje lica (“Remodelling”) – kada Vam je potrebno remodeliranje i/ili konturisanje lica radi postizanja harmonije lica

Prednosti Full-face pristupa su:

  • Prirodniji rezultati
  • Bolje finansijsko planiranje procedura
  • Procedura je podeljena u više sesija

Glavni preparati koje koristimo su hijaluronski fileri koje pažljivo biramo u skladu sa individualnim potrebama pacijenta i regije koju tretiramo. Za full-face pristup koriste se isključivo fileri brenda Juvederm, budući da je ova tehnika razvijena isključivo za primenu ovih filera.

Po potrebi, pacijentu se ubrizgava i botoks, radi uklanjanja bora u gornjoj trećini lica.

Kod Full-face pristupa, pre injektovanja hijaluronskih filera lekar će sa pacijentom preduzeti tri važna koraka: 1) Otkriti subjektivni doživljaj pacijenta o svom izgledu 2) Detaljno pregledati lice, posmatrajući ga kao celinu, a ne samo vidljive znakove starenja 3) Izraditi plan procedura.

Otkrivanje subjektivnog doživljaja pacijenta o svom izgledu vrši se putem tzv. “Emocionalnih atributa” i MD kodova. Lekar će pacijentu prikazati niz mogućih emocionalnih atributa koje bi pacijent potencijalno želeo dostići estetskom procedurom (npr. da izgleda manje ljuto, manje tužno, manje umorno, atraktivnije, ženstvenije/muževnije i drugo). Pacijent će odabrati 3 atributa, koji će nedvosmisleno ukazati lekaru koji je krajnji estetski cilj pacijenta. Na taj način, postiže se bolje razumevanje lekara i pacijenta u pogledu željenih estetskih rezultata.

Nakon ispitivanja estetskih atributa, lekar će detaljno pregledati lice na svim nivoima (na nivou kostiju, mišića, kože, ligamenata) i proceniti uz pomoć MD kodova u kojim tačkama na licu je potrebno injektovati hijaluronski filer, kako bi se dostigli željeni estetski atributi. 

Na kraju, lekar će izraditi detaljan plan procedura i podeliti zahvate u više faza, kako bi se postepeno došlo do željenog izgleda. Na taj način ćemo postići prirodne rezultate, uz najviši nivo zadovoljstva pacijenta.

Budući da ova tehnika uglavnom zahteva korišćenje različitih vrsta i gustina filera, njihovo trajanje je individualno, od 9 meseci do čak 2 godine. 

Cena tretmana zavisi od Vaših individualnih potreba, koje su uslovljene faktorima poput: anatomije lica, godina, željenih rezultata. Zbog toga, preciznu cenu Vam lekar može reći nakon obavljenog  pregleda.

Prednost ovog pristupa je bolje finansijsko planiranje, jer se tretmani rade u par poseta ordinaciji, po unapred utvrdjenom planu.

Naš cenovnik možete pogledati ovde.

Ordinacija Viságe je prva ordinacija u Novom Sadu sertifikovana za ovu metodu injektovanja filera. Naši lekari su obučeni od strane internacionalnih trenera za izvodjenje ove procedure i imaju bogato iskustvo u estetici i anti-agingu. Zbog toga bi Viságe trebalo biti i Vaš izbor.

Ne propusti naše novine i akcije

Pretplati se na naš newsletter i prva budi obaveštena o ekskluzivnim akcijama i novinama

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Želiš da promeniš nešto na sebi?

Zakaži konsultacije sa stručnjacima iz Viságe tima i saznaj kojim ćeš procedurama najefikasnije postići željene rezultate.

Ordinacija Viságe pruža zdravstvene usluge iz oblasti estetske medicine, anti-aginga i dermatologije.

Kontakt

Adresa: Trg Mladenaca 6 | Novi Sad

Telefon: 066/831-31-32

Radno vreme: Pon-Sub, 10-20h