fbpx

PRP Tretman

Upoznaj PRP tretman – najprirodniji anti-aging tretman za besprekorno jedru kožu i ujednačen ten!

Uzrast

20-70 godina

Broj tretmana

3 u razmaku od 30 dana

Trajanje procedure

45 minuta (procedura + konsultacije)

Tehnika

Injekciona

Održavanje rezultata

Jednom godišnje

U potrazi si za najprirodnijom anti-aging procedurom? Na pravom si mestu! PRP tretman je jedini injekcioni tretman na tržištu koji ne zahteva ubrizgavanje stranih supstanci u tvoje telo, već se koristi tvoja sopstvena krvna plazma.

Šta je PRP tretman?

PRP tretman (ili tzv. “vampirski tretman”) je procedura u kojoj se za podmladjivanje koristi sopstvena krvnom plazmom pacijenta, a koja se dobija uzimanjem malog uzorka krvi pacijenta. Zbog toga predstavlja jednu od najbezbednijih estetskih procedura, jer nema bojazni od infekcija, niti bilo kakvih reakcija organizma, a efekti su fascinantni. PRP tretman je miljenik osoba koje neguju prirodnu lepotu i savršen je izbor za jedan od prvih tretmana kada počinjete svoju anti-aging negu

PRP tretman: Procedura, Efekti, Cena

Klikni na strelice ispod, kako našla odgovore na najčešće postavljana pitanja. Ne možeš naći odgovor na svoje pitanje? Piši nam na ordinacija@visagedermatology.rs i mi ćemo ubrzo odgovoriti.

PRP tretmanom ćete postići baršunasto nežnu kožu ujednaćenog tena, bez nepravilnosti. Konkretno, PRP ima sledeće efekte: 

 • Poboljšava se tekstura kože
 • Eliminišu se plitke bore
 • Ublažavaju pore, ožiljci od akni
 • Podiže se tonus
 • Ujednačava ten
 • Eliminišu se sitne fleke 
 • Lice izgleda odmornije i svežije

Preporučuje se serija od 3 tretmana u razmaku od 30 dana. Nakon toga poželjno je održavanje rezultata jednom godišnje.

Prvi korak je vadjenje manje količine krvi pacijenta, uz  pomoć specijalne epruvete koja je deo orignialnog PRP seta. Epruveta se, zatim, stavlja u posebnu centrifugu, kako bi se krvna plazma izdvojila od krvnih zrnaca.

Epruveta za PRP tretman je posebna po tome što sadrži separatorni gel sa aktivnom supstancom. Tokom procesa centrifugiranja krvi, ova aktivna supstanca će aktivirati faktore rasta. Ovi faktori rasta su zaslužni za podmladjivanje, jednom kada krvna plazma bude ubrizgana u željenu regiju.

Kada se proces centrifugiranja završi, sledeći korak je nanošenje topikalne anestezije, koja će učiniti rezultat prijatnim. Potom, tankom iglom se sadržina iz epruvete ubrizgava u tretiranu regiju.

PRP tretman je namenjen sledećim regijama:

 • Lice
 • Vrat
 • Dekolte
 • Kosa
 • Šake

Budući da se tretman radi sopstvenom krvnom plazmom pacijenta, rizik od alergija i iritacija ne postoji, kao što je slučaj sa stranim preparatima. Nakon PRP tretmana prisutno je crvenilo, a mogu se javiti i blage modrice koje se lako mogu prikriti šminkom i povlače se nakon par dana.

Ovaj tretman se može raditi tokom cele godine, uključujući i leto. Preporučuje pre i nakon izlaganja suncu, radi ublažavanja oštećenja kože, i pripreme kože pred letovanje.

PRP tretman je idealan u kombinaciji sa biorevitalizacijom. U klinici Visage kombinacija ovih tretmana dostupna je u vidu Visage face-up paketa. Više o Visage Face-up tretmanu pročitajte ovde (link).

Takodje, PRP tretman se može raditi u kombinaciji sa laserima, mezoterapijom i hijaluronskim filerima.

Kontraindikacije za PRP tretman su maligna oboljenja, sistemska oboljenja krvi, akutne infekcije, primena antikoagulantne terapije, upotreba antiinflamatornih lekova nedelju dana pre tretmana, operacija neposredno pre tretmana, hronična oboljenja bubrega i jetre, primena kortikosterioida, autoimuna oboljenja.

Cenu ovog, ali i drugih tretmana možete videti u našem cenovniku ovde.

Ne propusti naše novine i akcije

Pretplati se na naš newsletter i prva budi obaveštena o ekskluzivnim akcijama i novinama

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Želiš da promeniš nešto na sebi?

Zakaži konsultacije sa stručnjacima iz Viságe tima i saznaj kojim ćeš procedurama najefikasnije postići željene rezultate.

Ordinacija Viságe pruža zdravstvene usluge iz oblasti estetske medicine, anti-aginga i dermatologije.

Kontakt

Adresa: Trg Mladenaca 6 | Novi Sad

Telefon: 066/831-31-32

Radno vreme: Pon-Sub, 10-20h