fbpx

Hijaluronski fileri

Eliksir mladosti koji pruža instant podmladjivanje

Uzrast

20-70 godina

Broj tretmana

Individualno

Trajanje procedure

30 minuta (procedura + konsultacije)

Tehnika

Injekciona

Trajanje rezultata

6 meseci - 2 godine (zavisno od regije i drugih faktora)

Želiš da obrišeš i do 10 godina sa svog lica i vratiš mladalački sjaj? Do pre samo nekoliko godina morao bi se obaviti hirurški zahvat i izdvojiti solidno vreme za oporavak. Ali danas, hijaluronski fileri čine podmladjivanje mogućim i tokom pauze za ručak!

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su preparati na bazi hijaluronske kiseline – supstance koja se prirodno već nalazi u ljudskom telu. Kako starimo, količina hijaluronske kiseline u telu se smanjuje, a efikasno je možemo nadoknaditi upravo hijaluronskim filerima.

Ovaj sofisticirani preparat ima više namena, zavisno od gustine i formulacije. Upravno nam ova raznovrsnost filera na tržištu omogućava niz različitih efekata koje njima možemo postići. Tako, filerima se možemo podmladiti, ulepšati, rekonstruisati lice i promeniti mu oblik, a možemo i delovati samo površinski i pružiti bogatu hidrataciju koži. Bilo da izledate umorno, tužno, ljuto ili biste želeli biti atraktivniji, stručnim injektovanjem hijaluronskih filera možete dobiti izgled o kome ste oduvek sanjali.

Koji hijaluronski fileri se koriste u ordinaciji Viságe?

U ordinaciji Visage koristimo najkvalitetnije hijaluronske filere na tržištu, finih tekstura, koji su klinički ispitani i registrovani od strane nadležnih organa. Vrstu, gustinu i količinu filera pažljivo biramo u skladu sa regijom koja se tretira, kao i individualnim potrebama pacijenta, čime postižemo prirodne rezultate.

Hijaluronski fileri - Cena, Procedura, Kontraindikacije

Klikni na strelice ispod, kako bi našla odgovore na najčešće postavljana pitanja. Ne možeš naći odgovor na svoje pitanje? Piši nam na ordinacija@visagedermatology.rs i mi ćemo ubrzo odgovoriti.

Hijaluronski fileri se mogu koristiti za veliki broj regija na licu i sa različitim namenama, kao što su:

 • Konturisanje lica filerima (uvećanje brade, konturisanje vilice)
 • Uvećanje usana
 • Uvećanje jagodica
 • Korigovanje temporalne regije
 • Popunjavanje podočnjaka hijaluronskim filerima
 • Dubinska hidratacija kože 

Trajanje rezultata je individualno i zavisi od više faktora, uključujući vrstu filera i regije koja se tretira: 

 • Konturisanje lica filerima (uvećanje brade, konturisanje vilice) – do 2 godine
 • Uvećanje usana 9-12 meseci
 • Uvećanje jagodica 1,5 – 2 godine
 • Korigovanje temporalne regije – 2 godine
 • Popunjavanje podočnjaka hijaluronskim filerima – 12-18 meseci
 • Dubinska hidratacija kože hijaluronskim filerima – do 9 meseci

Procedura injektovanja hijaluronskih filera je brza, prijatna i bezbolna. Pre procedure obavezno se obavlja detaljan pregled i konsultacija sa pacijentom u pogledu željenih rezulata. Zatim se nanosi topikalna anestezija, kako bi tretman bio što ugodniji za pacijenta. Nakon toga se injektuje filer u regiju koja se tretira. Za tretman je potrebno izdvojiti do 45 minuta, nakon čega se možete vratiti regularnim aktivnostima.

Zahvaljujući topikalnoj anesteziji koja se nanosi pre injektovanja, procedura nije bolna. Može biti samo minimalno neprijatna za pacijenta u trenutku uboda.

S obzirom na činjenicu da se radi o preparatu sa privremenim dejstvom, uvek možete povratiti svoj prirodan izgled, iako su u praksi takvi slučajevi zaista retki.

Hijaluronski fileri se efikasno mogu istopiti hijaluronidazom, ukoliko želite momentalni nestanak njihovih efekata ili će se on postepeno razložiti u telu, nakon odredjenog vremena. U tome leži velika prednost u odnosu na veštačke materijale, koji se mogu odstraniti isključivo hirurškim putem i nose sa sobom rizik od brojnih komplikacija.

Kontraindikacije za primenu hijaluronskih filera su: trudnoća, dojenje, akutna oboljenja, kao i postojanje infekcije u regiji koja se tretira.

Hijaluronski fileri se mogu kombinovati sa nizom anti-aging i estetskih tretmana, u skladu sa potrebama pacijenta. Najčešće se kombinuje sa botoksom, PRP tretmanom, biorevitalizacijom, a može biti i idealna dopuna nakon tretiranja kože aparatima kao što su Moprheus8, Lumecca i Fotona.

Uvećanje usana hijaluronskim filerima predstavlja najpopularniju proceduru kod nas, ali i u svetu.  Uz pomoć ovog tretmana se uz veoma malu količinu filera postižu neverovatni rezultati. Naime, jedre, pune usne su simbol ženstvenosti i mladosti, te fileri za usne daju celokupnom licu svežiji, ženstveniji i atraktivniji izgled.

Kada su u pitanju fileri za usne, vrsta hijaluronskog filera koji se injektuje je od izuzetnog značaja. Veoma često u ordinaciji se bavimo topljenjem filera koji su radjeni na drugim mestima, zbog upotrebe pogrešnog tipa filera, migracije filera, ali i nestručnog aplikovanja.

Ukoliko fileri za usne nisu pravilno aplikovani, najbolje rešenje je razgradnja filera i ponovno injektovanje kroz dve nedelje.

Kada su u pitanju hijaluronski fileri cena je važan, ali ne bi smeo biti ključan faktor pri odabiru ordinacije. S obzirom da zadovoljstvo krajnjim rezultatima najviše zavisi od iskustva lekara i kvaliteta preparata, naša preporuka je da se dobro raspitate o svim ovim činjenicama, pre nego što uradite proceduru.

Cena hijaluronskih filera, ali i drugih procedura u ordinaciji Viságe – Novi Sad, nalazi se u našem cenovnik-u.

Ne propusti naše novine i akcije

Pretplati se na naš newsletter i prva budi obaveštena o ekskluzivnim akcijama i novinama

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Želiš da promeniš nešto na sebi?

Zakaži konsultacije sa stručnjacima iz Viságe tima i saznaj kojim ćeš procedurama najefikasnije postići željene rezultate. 

Ordinacija Viságe pruža zdravstvene usluge iz oblasti estetske medicine, anti-aginga i dermatologije.

Kontakt

Adresa: Trg Mladenaca 6 | Novi Sad

Telefon: 066/831-31-32

Radno vreme: Pon-Sub, 10-20h